Textielactie

Textielactie najaar 2020

Ook dit najaar wordt vanuit de gemeente Tilburg weer een Textielactie georganiseerd. Dit zal de laatste keer zijn in de huidige vorm. Hoe volgende textielacties eruit gaan zien, is nog niet bekend. 
Maar hoe leuk zou het zijn als we de laatste actie ook weer voor de verdubbeling van het geld kunnen gaan!!
Zoals bekend krijg je € 0,25 cent per aangeleverde kilo textiel. Maar als je in de top-2 eindigt met het meest ingeleverde textiel dan staat daar een verdubbeling van het bedrag tegenover.

Ruim dus kledingkasten op! Vraag familie en vrienden om textiel, koop nieuwe gordijnen en lever de oude met ander textiel aan bij De Kraacht!!

De containers worden gebracht op maandag 9 november en worden op maandag 16 november weer opgehaald.

Carolien gaat op de volgende data en tijdstippen De Kraacht openen zodat het textiel aangeleverd kan worden:

  • donderdag 17 september tussen 19.00 en 20.00 uur
  • donderdag 24 september tussen 19.00 en 20.00 uur
  • zaterdag 26 september tussen 10.00 en 12.00 uur
  • woensdag 11 november tussen 19.00 en 20.00 uur
  • zondag 15 november tussen 9.00 en 10.30 uur

Wat kun je inleveren?

Zie hier wat je kunt inleveren.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Eerder afgeronde Textielacties

Najaar 2019

De textielactie voor 2019 zit er weer op. Namens Carolien Segers en White Demons bedanken we iedereen die meegeholpen heeft om dit resultaat te behalen! We hebben met z'n allen erg goed ons best gedaan. Kasten zijn weer opgeruimd en daarnaast helpen we ook het milieu door het recyclen van textiel. Vanuit White Demons hebben we een bijdrage geleverd aan de actie met 4.198 kilo textiel. Zover wij weten hebben we dit nog nooit gehaald. Het goede nieuws is dat we hiermee de tweede plek hebben behaald en dus ook de verdubbelaar binnenslepen. Na de prijsuitreiking op 12 december is een bedrag van 2.099 euro overgemaakt naar ons.

Najaar 2018

Ook het najaar 2018 hebben we als vereniging meegedaan met de Textielactie van de gemeente Tilburg. In totaal hebben 1.515 kg aan textiel opgehaald. Helaas zijn we daarmee niet in de top 2 geëindigd. Maar alsnog hebben we € 0,25 per kilo ontvangen. Dus een bedrag van € 378,75 wordt bijgeschreven op de rekening van White Demons.

Voorjaar 2018

We doen inmiddels een aantal jaren mee met de Textielactie van de gemeente Tilburg. Met 2e en 3e plaatsen heeft dit altijd wel geresulteerd in verdubbeling, maar nooit in de winst. Dat is deze keer veranderd. Met 3.095 kilogram zijn we dit jaar op de eerste plaats geëindigd. Wat gaat inhouden dat onze penningmeester € 1.547,50 bijgeschreven gaat krijgen op de rekening. Wij bedanken dan ook iedereen die een bijdrage geleverd heeft aan dit resultaat hartelijk. Een speciaal bedankje naar naar Carolien Segers en de vrijwilligers van de Meimarkt. Want zonder jullie inspanningen hadden we dit resultaat niet behaald.

Najaar 2017

En ja hoor. Het is ons weer gelukt. Bij de Textielactie najaar 2017 zijn we 2e geworden. Dat betekent dat we wederom de verdubbelaar hebben. Gezamenlijk hebben we met alle leden 1.830 kg opgehaald, wat goed is voor een bedrag van € 915,00. De cheque is inmiddels weer overgedragen aan onze penningmeester.Op naar het voorjaar 2018. Ook dan zullen we weer meedoen. De gemeente wil het dan wel in een ander jasje gaan steken omdat de afgelopen jaren telkens dezelfde 2 verenigingen met de verdubbelaar aan de haal gingen, o.a. White Demons dus. Hoe de nieuwe actie eruit gaat zien, is nog niet bekend. Dit zal in het voorjaar duidelijk worden.

Najaar 2016

De uitslag van de Textielactie van najaar 2016 is binnen. Als White Demons zijn we wederom 2e geworden, met een geweldige inzameling van 2.434 kg. Dit betekent dat we weer een verdubbeling gaan ontvangen en penningmeester Ries dus € 1.217,- op de rekening van White Demons bijgeschreven krijgt. Uiteraard kon dit resultaat niet gehaald worden zonder de hulp van alle leden van White Demons en hun familie en vrienden. Hartelijk dank hiervoor!!!!

En op naar de voorjaarsinzameling, waar we weer gaan proberen om in die top 3 te komen. Wij hopen ook dan weer op veel textiel voor de actie!

Voorjaar 2016

Ook in het voorjaar van 2016 hebben we deel genomen aan de Textielactie van de gemeente Tilburg. Het laatste moment om textiel in te leveren was in het weekend van 16/17 april jl. De uitslag van de textielactie 2016 is weer binnen. En ja hoor, het is weer gelukt om bij de top 3 te komen. Ondanks de korte inzamelperiode hebben we met z'n allen toch nog 2.160 kilo textiel opgehaald. Met de verdubbeling weer goed voor € 1.080,-. Iedereen dus weer van harte bedankt voor het inzamelen. Onze penningmeester is weer blij met dit extraatje.

Volgend jaar doen we natuurlijk weer mee! Dus heb je textiel, na de zomervakantie is kleedkamer 6 weer beschikbaar. Wil je in de winterperiode textiel kwijt, laat het dan even weten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan maken we een afspraak zodat je het textiel niet thuis in de weg hebt staan.

2015

In het seizoen 2014-2015 is veel textiel ingezameld. Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet bij de textielactie! Echt overal kwam textiel vandaan; eigen kledingkasten, kledingkasten bij familieleden, maar ook bijv. teveel bestelde shirts bij een school in Tilburg. Daarnaast bedrijfskleding die vervangen werd en aan het einde van de meimarkt werd ook nog ingezameld bij de diverse stands die textiel over hadden. Tijdens de Textielactie 2015 hebben we daardoor als vereniging 2.472 kilo aan textiel opgehaald hebben. Voor iedere kilogram ontvingen we een bedrag, en voor de drie verenigingen/scholen die eindigden in de top 3 was er een verdubbelaar. In 2015 hebben we dit bedrag dus weten te verdubbelen naar € 1.236,-. Een prestatie van formaat! Nogmaals bedankt!!!