Schoolhandbaltoernooi

Elk jaar wordt een schoolhandbaltoernooi georganiseerd door de jeugdcommissie. Woensdag 18 oktober 2017 vond het Vakantietoernooi Handbal in sporthal Dongewijk in Tilburg plaats. Wij organiseerden dit samen met Sport in Tilburg. De basisschoolkinderen uit de gemeente Tilburg hebben een geslaagd en sportief toernooi gespeeld. Alle teams begonnen met een gezamenlijke warming-up en een clinic. Daarna werden de wedstrijden gespeeld en elke wedstrijd werd afgesloten met shoot-outs. Ook werd er gestreden om de Fairplay-Award! Bekijk hier de foto's van Groep 7/8 en van Groep 5/6.

De eindstand Groep 7/8:

Fairplay: Sporckt 1

  1. Wegwijzer 1
  2. Oculus 1
  3. De Stappen 2
  4. Sporckt 1
  5. Heerevelden 1

De eindstand Groep 5/6:

Fairplay: De Stappen 1

  1. De Stappen 1
  2. Heerevelden 2
  3. Aboe-el-Chayr 1
  4. Klinkers 1

Eerdere schoolhandbaltoernooien

Zondag 3 juli 2016 was het wat anders dan andere jaren. Door een miscommunicatie waren er helaas te weinig aanmeldingen om een compleet toernooi te organiseren. In plaats daarvan werd aan de deelnemertjes een clinic gegeven.

Er werd begonnen met een gezamenlijke warming-up op de velden van sportpark De Rauwbraken. Daarna is de groep opgesplitst in 2 groepen; groep 1 t/m 4 bij elkaar en groep 5 t/m 8 bij elkaar. Eerst werden enkele basisoefeningen gedaan, zoals vangen, gooien en stuiteren. Dit ging erg goed. Daarna werd onderling een toernooitje gespeeld. 

Na afloop kregen alle deelnemertjes een oorkonde. We zijn erg trots op alle kinderen die hebben meegedaan; iedereen heeft erg goed mee gedaan en iedereen was erg enthousiast.

Bekijk hier de foto's.