Fysiotherapie

Naar aanleiding van een vraag tijdens de ALV van White Demons op 28 januari 2010 over een mogelijkheid tot begeleiding en/of behandeling van blessures voor jeugdleden of voor leden die niet in de selectieteams spelen, heeft de TC onderzocht wat de mogelijkheden zijn om alle leden in de gelegenheid te stellen gebruik te kunnen maken van met name sportfysiotherapeutische begeleiding of behandeling. Na gesprekken met verschillende sportfysiotherapie praktijken is White Demons een samenwerking aangegaan met Dynamico Fysiotherapie uit Tilburg.

Bij Dynamico Fysiotherapie is men zeer deskundig in het onderzoeken en behandelen van sportblessures. Ze zien het als een uitdaging jullie te kunnen begeleiden waar nodig op het gebied van fysiotherapie en training. Ze richten zich in de praktijk voor gespecialiseerde fysiotherapie op:

  • Curatie: behandelen en begeleiden bij fysieke klachten/aandoeningen
  • Preventie: risico’s op (herhaling van) blessures beperken
  • Optimalisatie: optimaliseren van de sporter als individu om beter in zijn/haar sport te presteren = voorwaarde scheppende training.

Men heeft de beschikking over uitgebreide en moderne trainingsfaciliteiten. Inzet van specialisten (sportarts, psycholoog, podotherapeut etc.) is mogelijk, op afspraak.

White Demons adviseert spelers/speelsters om een sportmedisch onderzoek (nulmeting) te laten doen. Dit kan ook bij Dynamico Fysiotherapie. Daarmee kunnen blessures worden voorkomen en kunnen prestaties mogelijk verbeterd worden. Een sportmedisch onderzoek wordt door de zorgverzekeraar vergoed.

Indien je geblesseerd bent of klachten hebt kun je eerst advies vragen over welke stappen je moet ondernemen. Hiervoor heeft White Demons een speciaal e-mailadres aangemaakt waarop je je klacht of vraag kunt doorgeven. Dit is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Een deskundige zal je snel advies geven wat je in jouw geval het beste kan doen.

Je kunt zonder verwijzing van de huisarts of specialist bij Dynamico Fysiotherapie terecht. Als je aangeeft dat je een handballer/handbalster van White Demons bent, kun je meestal binnen 24 uur terecht voor een eerste consult.

Het is belangrijk dat je voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Indien je onderverzekerd bent kan het zijn dat je behandelingen zelf moet betalen. Op www.sportzorg.nl kun je zien hoeveel behandelingen jouw zorgverzekeraar vergoed. Een en ander is ook afhankelijk van de aard van de blessure. Een aanvullende verzekering kan per 1 januari van ieder jaar gewijzigd worden. Kijk dus even na hoe je verzekerd bent!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (lid van White Demons) is als fysiotherapeut werkzaam bij Dynamico Fysiotherapie. Zij is tevens aanspreekpunt voor White Demons en Dynamico Fysiotherapie. Patty zal met name contacten onderhouden met de Technische Commissie, trainers en coaches. Bijvoorbeeld wanneer het gaat over de trainingsopbouw voor een bepaalde speler/speelster. Dit kan zeker voor jeugdleden zeer belangrijk zijn!

Je kunt Dynamico Fysiotherapie in Tilburg vinden aan de Prof. Goossenslaan 22 (= in het pand van fitnesscentrum El Futuro). Telefoonnummer Eva Koedoot: 06-11079140 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. : 06-53729407, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Hier vind je de informatiefolder van Dynamico Fysiotherapie.

Je bent vrij om een fysiotherapeut te kiezen die je zelf wilt. Je bent als speler/speelster van White Demons niet verplicht om naar Dynamico Fysiotherapie te gaan.