D3 kampioen zaalhandbal 2019-2020!

20 april 2020 - Als een groep jonge honden begonnen de elf jongens aan het seizoen. Met acht jongens komende van de E, een jongen die nog nooit had gehandbald en twee tweedejaars D was er meteen een basis voor iets moois.

Bij de D begint het spelletje steeds meer op echt handbal te lijken, iets waar een aantal in het begin moeite mee had. Meer vaste posities, meer afspraken, discipline en meer teamwork. Iets wat nodig is om echt samen te kunnen presteren. Maar dit werd allemaal goed opgepakt en onder begeleiding van een gedreven trainer, enthousiaste coaches en mogelijk nog enthousiastere ouders werd het een geweldig en leuk seizoen. Naast de gebruikelijke handbaltrainingen zijn er ook trainingen gevolgd bij Piazza, met daarnaast nog een Hapkido les, waarbij hard werken en plezier voorop stonden.

Iedere week leek de teamgeest te groeien en werd het spel beter. Samenspel ging steeds beter, de keepers groeiden in hun rol en iedereen gunde elkaar de kans op weer een doelpunt. Ondanks dat sommige wedstrijden met groot verschil werden gewonnen, was er altijd respect naar de tegenstander.

Halverwege was er al het herfstkampioenschap, wat gevierd werd met een avondje JumpXL en een medaille. 

De laatst gespeelde wedstrijd was het team nog geen kampioen. Na enkele dagen, na het eerste bericht van het coronavirus in Nederland werd er afgegroet met de voeten, wat enkele kinderen maar raar vonden. De dag erna speelde de nummer twee op de ranglijst gelijk, wat niet zo vaak voorkomt bij handbal en het kampioenschap van de D3 was een feit. Uiteindelijk werd het kampioenschap met maar één verliespunt en een doelsaldo van +156 overtuigend binnen gehaald.

Dus, als het handbal weer opgepakt kan worden, zal er alsnog een bescheiden kampioensfeestje gevierd worden. Namens alle leden van White Demons van harte gefeliciteerd!