Scheidsrechters en tijdwaarnemers

Verenigingsscheidrechters
De wedstrijden in klasse 2 en hoger, mogen alleen gefloten worden door gediplomeerde scheidsrechters. De Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  coördineert deze scheidsrechterspoule. Heb je belangstelling voor een scheidsrechterscursus? Meld je dan bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Jeugdscheidsrechters
De wedstrijden in de lagere klassen, mogen door iedereen vanaf 16 jaar gefloten worden. In het huishoudelijk reglement staat vermeld dat alle spelende leden (ouders van jeugdleden) vanuit hun taakplicht gebonden zijn om een bijdrage te leveren aan de organisatie van de vereniging. Dit betreft onder meer het fluiten van wedstrijden en tijdwaarneming van wedstrijden.

Zorg er a.u.b. voor dat je minimaal 10 minuten voor aanvang aanwezig bent, zodat je op tijd met de wedstrijd begint. Zorg er ook voor dat je na enkele minuten rust weer start. Anders loopt het wedstrijdprogramma uit. Als de ingehuurde tijd verstreken is, kan de zaalbeheerder de wedstrijd staken. De benodigdheden, zoals fluitje, wedstrijdkaartje (waarop je de stand kunt bijhouden) en pen, kun je vinden in de kast van White Demons in sporthal 't Ruiven (in een witte doos, waarin allerlei materialen zitten). In De Kraacht vind je deze in de la achter de bar. Hier vind je de handleiding voor het digitale wedstrijdformulier. Het goed invullen van het wedstrijdformulier voorkomt boetes van het NHV. 

Tijdwaarnemers
De tijdwaarnemer zorgt voor het bijhouden van de tijd, de scores en evt. straffen. Behalve het scorebord is een formulier aanwezig, waarop je de scores kunt bijhouden. In het huishoudelijk reglement staat vermeld dat alle spelende leden (ouders van jeugdleden) vanuit hun taakplicht gebonden zijn om een bijdrage te leveren aan de organisatie van de vereniging. Dit betreft onder meer het fluiten van wedstrijden en tijdwaarneming van wedstrijden.